Univer

Od 40 - tih godina XX veka kada se prvi komad iverice proizveo u Nemačkoj, univer u proizvodnju nameštaja ulazi u većem obimu nekih deset godina kasnije i tada predstavlja proizvod koji je nedostupan široj potrošačkoj populaciji, jer je skup (proizvodi od univera su skuplji od istih takvih načinjenih od masivnog drveta).


Univer - popust


Tek sa razvojem tehnologije i omasovljenjem proizvodnje univer postaje jeftiniji i pristupačniji.

 

Katalog dezena univera

 

Univer je kompozitni proizvod koji omogućuje veliku mogućnost oblikovanja po volji i solidnu izdržljivost. Nastaje mešanjem mehanički usitnjenih čestica drveta (strugotine, piljevine...) sa vezivnim sredstvom (lepak), presovanjem i termičkom obradom koja omogućava njihovo sjedinjavanje. Formira se oblik četvrougaone table standardnih dimenzija i nanosi se tanak sloj površinske folije. Upravo, ova velika korisna površina (npr. 2800mm x 2070mm) svedena na najoptimalniju debljinu (npr. 18 mm), u kombinaciji sa velikom mogućnošću proizvodnje folija različitih dezena (veliki broj dezena koji imitiraju izgled različitih vrsta prirodnog drveta, raznovrsnost jednobojnih dezena i sl.), čine univer jedanim od osnovnih materijala za izradu nameštaja i dizajn enterijera.

 

Besplatni uzorci univera 

U našem asortimanu nalazi se u ponudi preko 550 različitih dezena univera renomiranih inostranih proizvođača: Falco, Kastamonu, Egger, Kronospan, Thermopal, Skin, Funder Max, Wodego, Pfleiderer, Kaindl, Lesna, Cleaf, KronoSwiss i Formax.

 Univer: Falco, Kastamonu, Egger, Kronospan, Thermopal, Skin, Funder Max, Woodego, Pfleiderer, Kaindl, Lesna, Cleaf, Formax, KronoSwiss, Gruppo Fratti i Alfawood

Pretraga dezena

Maticne celije

Maticne celice

Maticni kletki

Prenatalni test

Menjacnica

Kursna lista

Salon lepote

Selidbe Beograd

Burger Dubai